Som tidigare tävlingsidrottare med stor passion för träning och hälsa uppskattar Sofia Svahn att hennes arbetsgivare ADDQ främjar företagshälsa. Konferenser med fokus på träning signerade Tollis, grundare av Active Vacation, har inte bara bidragit till friskare, starkare och nöjdare medarbetare utan även till att Sofia idag tränar med Tollis som personlig tränare.

ADDQ är ett konsultbolag inom IT-branschen där Sofia började i november år 2011. Bolaget består av totalt 120 medarbetare som alla är delaktiga i att leda utvecklingen inom kvalitetssäkring framåt. En engagerad attityd med högt i tak och mycket frihet präglar bolaget och medarbetarna.

– Jag har varit med på samtliga träningskonferenser som Tollis har anordnat för ADDQ och jag tror att jag kan tala för de flesta som varit med – det är fantastiskt arrangerade resor som bidrar till starkare sammanhållning, fortsätter Sofia.

Konferenserna har haft destinationer som Mallorca, Aten, Nice och New York vilket, förutom träning och teamwork, även inkluderar kulinariska och kulturella upplevelser. Vidare berättar Sofia att Tollis har en förmåga att se alla individer i en grupp och är en närvarande person som samtidigt skapar träningsmöjligheter utifrån varje deltagares personliga förutsättningar. Träning ska vara positivt, något som genomsyrar Tollis som person och hans arbete.

– Oavsett om det är konferens eller gruppträning inkluderar han alla deltagare vilket resulterar i nöjda deltagare, berättar Sofia.

Sofia är precis hemkommen efter 5 inspirerande veckor av surf i Costa Rica. Hon har idrottat under större delen av sitt liv och har en träningsfilosofi som involverar både kropp och själ. Det var det just därför hon valde att träna med honom och lämna sina tidigare fördomar gentemot PT-branschen.

– Under den första träningskonferensen med Tollis fick jag reda på att han även var PT. Jag hade aldrig tränat med en PT tidigare men jag fick en bra känsla. Det är 5 år sedan och jag tränar fortfarande med honom, skrattar Sofia.

Tack vare den första träningskonferensen vågade Sofia sig ut på okänd mark, nämligen att träna med en personlig tränare. Med tveksam inställning till konceptet, en knäskada och helt främmande för att träna på egen hand i gymmet började hon träna med honom. Idag känner hon sig trygg bland hantlar och maskiner med vetskapen om att hon enkelt kan nå honom om frågor uppstår.

– Tillsammans arbetar vi mot mina uppsatta mål. Min motivation är att känna mig stark såväl fysiskt som mentalt så jag kan fortsätta surfa i Costa Rica, åka på träningskonferenser med Active Vacation och leva ett aktivt liv.

En viktig del i Tollis arbete är att aldrig sluta utvecklas. Vidareutbildning är en grundpelare och han räds inte att utmanas. Med en nyfikenhet, enorm drivkraft och stor passion arrangerar han träningskonferenser, resor och aktiviteter med olika inriktningar som till exempel golf och funktionell träning.

– Att ADDQ åker på konferenser med Tollis i spetsen är en investering både bolagsmässigt och privat, avslutar Sofia.