Tollis har varit aktiv inom branschen i över 10 år och har genomfört drygt 70 träningsresor och aktivitetskonferenser tillsammans med samarbetspartners som Airtours, Golf Plaisir , Björn Borg och Costa Navarino som är en av Europas bästa resorts. Torsdagen den 15 augusti bjöd hans företag Active Vacation in till ett träningspass vid Hammarbybacken för att låta träningssugna och resenyfikna uppleva hur en dag på träningsresa kan se ut. Gänget från Vass Kommunikation, en digital kommunikationsbyrå i Stockholm, var på plats för att svettas och inspireras i den starka augustisolen.

Det var ett förväntansfullt gäng från Vass Kommunikation som promenerade från kontoret i Hammarby Sjöstad och mötte upp Tollis vid den beryktade Hammarbybacken. Från backen kommer Tollis, klädd i Björn Borg och ett stort leende på läpparna. Gruppen varierade i både ålder och träningsförmåga men det stoppade varken Tollis från att inspirera eller deltagarna från att svettas.

– Tollis har en energi som utstrålar både positivitet och kunskap, en kombination som inte alltid är helt enkel att balansera. Det första han gjorde var att stämma av skador och svårigheter med deltagarna för att kunna göra ett så anpassat pass som möjligt för varje deltagare och ändå träna i grupp, inleder Fanny Hammarlund, digital strateg på Vass Kommunikation.

Passet började med 20 minuter förberedelseträning där hela kroppen aktiverades. Tollis var noga med att förklara varje övning och gav alla deltagare uppmärksamhet genom att coacha gällande teknik och motivation. Tollis resor har tidigare liknats med en veckas levande föreläsning vilket Vass Kommunikations vd Helena Engström förstår.

– Jag uppskattade att Tollis energi genomsyrade hela träningspasset. Inte bara genom att peppa och motivera utan även genom att förmedla kunskap kring varje övning. Han gjorde det på ett sätt som fångade ens intresse och det är tydligt att han är rutinerad, förklarar Helena.

En stor del av passet fokuserades på rörlighetsövningar vilket Tollis lyfte som viktigt för alla individer oavsett träningsförmåga. Det handlar om att kunna skapa sig en stabil bas med god rörlighet och stabilitet för att sedan kunna ge sig själv bättre förutsättningar för att klara av det vardagliga livet. Det handlar även om att kunna prestera och röra sig mer effektivt och på så sätt slippa skador och smärta. Precis som under träningsresorna gav Tollis varje individuell deltagare uppmärksamhet och anpassade övningarna efter varje deltagares förmåga. Jenny Johansson är projektledare på Vass Kommunikation och är även en av deltagarna på oktobers träningsresa. Den här dagen visade vad som väntar och var en perfekt uppladdning inför resan tillsammans med Active Vacation i samarbete med Airtours och Björn Borg.

– Jag gillade rörlighetsövningarna. Det är otroligt tufft med riktigt bra rörlighetsövningar plus att det i längden gör att jag kan klara mer tuffare pass med styrka och kondition. Jag gillar Tollis energi och att han delar med sig av sin kunskap så man själv kan lära sig träna smart, berättar Jenny.

Passet avslutades med några härliga vändor uppför Hammarbybacken med Tollis i spetsen och efteråt samlades ett svettigt och lyckligt gäng från Vass Kommunikation. Med trötta ben och stora leenden promenerade de tillbaka till kontoret och pratade om hur mycket de såg fram emot att träna med Tollis igen. Några av dem med Tollis som PT på Sats Spårvagnshallarna och några av dem i Grekland på träningsresa.